Keestrack la Bauma 2019

| May 2, 2019 | #keestrack
Keestrack echipamente concasare si sortare Bauma 2019

In perioada 8-14 Aprilie 2019, in cadrul targului Bauma 2019, producatorul Keestrack si-a intampinat vizitatorii standului cu noua echipamente mobile de sortare sau concasare agregate. Adevarata inovatie observata la standul producatorului a constat in implementarea actionarii hibrid sau plug-in electrica a tuturor echipamentelor. 

Anul acesta Keestrack va lansa versiunile diesel-electrice full hibrid ale celor mai importante echipamente de concasare: cu impact, cu con sau cu falci. Conform producatorului, noile modele creaza noi standarde cand vine vorba de calitate, productivitate si operare eficienta din punct de vedere al costurilor. Datorita mobilitatii sporite, echipamentele Keestrack indeplinesc atat cerintele firmelor cu activitate intensa in domeniul demolarilor si reciclarilor, cat si nevoile unei statii multi-stage de concasare ce se regaseste de obicei in carierele de agregate.

Pentru prima data intr-un targ international, Keestrack a prezentat si concasorul mobil cu falci B7e cu o capacitate operationala de 700 tone pe ora. Concasorul cu falci benecifiaza de un buncar de alimentare de 1200x830 mm precum si de o distanta minima intre falci (CSS) ajustabila hidraulic intre 75-250mm. Keestrack B7e, ce este disponibil doar ca plug-in hibrid, beneficiaza de o unitate de concasare cu falci ce este actionata de un motor electric de 132 kW. Un alt motor electric de 55 kW este utilizat pentru actionarea senilelor, benzilor de transport si accesoriilor de pre-sortare a agregatelor. Intreaga putere diesel-electrica este livrata de motorul Volvo diesel si de generatorul de 330kVA. Optional, motoarele pot fi amplasate intr-un compartiment detasabil, ce poate fi pozitionat departe de concasor pentru a evita mediul plin de praf. Datorita numarului mic si constant de rotatii pe minut chiar si la sarcini mari de concasare, echipamentul Keestrack B7e are un consum foarte mic de combustibil. Conform producatorului, se pot reduce costurile cu pana la 80% folosind operarea plug-in.

Capacitatile ridicate de productie in stadiile secundare sau tertiare de concasare sunt garantate de concasorul cu con full-hibrid Keestrack K6e. Cu dimensiuni de alimentare de pana la 215 mm, dar si cu camera de alimentare variabila (CSS: 6 - 44 mm), concasorul poate procesa pana la 400 tone pe ora. Optional, se poate monta o unitate de sortare cu trei etaje, cu o suprafata totala de 24.5 mp, pentru a furniza agregate de cea mai inalta calitate. Motoarele electrice puternice atat pentru actionarea concasorului (220 kW) cat si pentru actionarea senilelor (2x 30kW) sunt alimentate de un modul cu actionare diesel/electrica (345 kW / 500 kVa) sau de conexiunea la reteaua electrica. Cu doar 62 tone greutate totala cu toate optiunile incluse, concasorul poate fi transportat cu usurinta oriunde este necesar.

Concasor cu con hibrid pentru agregate si recilare demolari Keestrack

Succesul concasoarelor KEESTRACK este datorat versatilitatii acestora. Astfel si concasorul cu impact Keestrack R6e, prin dimensiunile compacte si buncarele de pre-sortare si post-sortare, promite aceeasi versatilitate ca restul utilajelor din gama. Cu ocazia targului Bauma 2019, Keestrack prezinta concasorul R6e versiunea full hibrid (439 kW / 550 kVA).

Tehnologia hibridelor diesel-electrice fata de echipamentele conventionale diesel hidraulice, ofera un consum mai mic de combustibil cu pana la 40%. In cazul in care se folosesc mai multe echipamente in cascada, consumul de combustibil atribuit poate sa scada chiar si pana la 70%, mai ales atunci cand sortatoarele hibride sunt alimentate de un concasor diesel-electric aflat in proximitate. Pentru a exploata la maxim acest potential castig, Keestrack ofera sase modele de scalpere (250 - 1000 tone pe ora) in versiuni full hibrid plug-in.

Nou in gama de echipamente hibride este si scalperul Keestrack K6e. Cu un buncar standard de alimentare de 8mc, doua etaje cu site de 4500 x 1800 mm pentru sortare, echipamentul de aproape 30 tone poate produce trei fractii diferite cu o productivitate de 600 tone pe ora, si poate fi adaptat pentru o gama variata de aplicatii. O alta solutie full hibrid Keestrack este echipamentul K5e Flip Flow (aproximativ 29.5 tone). Tehnologia BIVITEC adaptata special pentru cele doua etaje de site permite echipamentului sa faca fata chiar si aplicatiilor de reciclare materiale (sticla, lemn, etc) sau procesarea materialelor dificile cu continut ridicat de umezeala. 

Banda mobila de transport agregate Keestrack

Printre noutatile Keestrack s-au numarat si benzile de transport agregate. Noul model semi-mobil Keestrack S1e beneficiaza de o banda de 10.2 m lungime si are o capacitate operationala de 280 tone pe ora. De asemenea a fost prezentat si modelul S5e "Solar" dotat cu instalatie cu celule solare pe banda lunga de 23m. Aceste panouri fotovoltaice alimenteaza o baterie de 23kWh, iar daca vremea nu este prielnica, banda de transport poate fi alimentata de la reteaua electrica sau de la alte echipamente din proximitate.

Pentru mai multe informatii despre aceste echipamente va rugam sa ne contactati sau sa accesati site-ul producatorului Keestrack.