Un business profitabil din reciclarea anvelopelor

| Mar 13, 2019 | #tana #tocatoare-deseuri
tocatoare deseuri si anvelope tana shark

Aveti depozitul de deseuri plin de anvelope uzate si nu stiti ce puteti face cu ele?

Multe companii de reciclare si depozite de deseuri se confrunta cu problema anvelopelor uzate. Cauciucurile sunt printre cele mai problematice tipuri de deseuri din cauza formei lor ce ocupa un volum foarte mare. Cu toate acestea anvelopele constituie unul dintre cele mai reutilizabile tipuri de deseuri, deoarece cauciucul este foarte rezistent si poate fi reutilizat prin diferite metode pentru recuperarea valorii sale energetice ridicate..

Iata cateva idei despre modul in care se poate profita de pe urma anvelopelor tocate.

  1. Producatorii de asfalt cumpara cantitati insemnate de cauciuc tocat pentru a-l folosi in amestec cu asfaltul, astfel scazand costurile.
  2. Anvelopele tocate sunt perfecte pentru cresterea valorii calorice a combustibilului derivat din deseuri folosit in instalatiile de incinerare.
  3. Companiile de constructii rutiere folosesc anvelope tocate la dimensiuni medii in substratul soselelor pentru a minimiza vibratiile.
  4. Cauciucul pur se poate granula pentru a fi folosit in fundatiile circuitelor auto, locurilor de joaca sau ca substrat in gradini. 
  5. Producatorii de anvelope folosesc si cauciucuri reciclate pentru productia anvelopelor noi.
  6. Depositele de deseuri pot folosi anvelopele reciclate pentru construirea structurii de retinere a levigatului dar si pentru construirea de celule noi..
  7. Fabricile de otel pot folosi cauciuc reciclat ca sursa de carbon prin inlocuirea carbunelui sau cocsului in procesele de productie.

Cum va poate ajuta tocatorul Tana Shark in reciclarea anvelopelor?

Datorita tehnologiei de tocare de ultima generatie, tocatoarele TANA Shark 440 sunt folosite pentru reciclarea anvelopelor. Acestea sunt echipamentele ideale deoarece se obtin bucati de cauciuc de dimensiuni reduse cu cel mai mic consum de combustibil posibil. Cu tocatoarele TANA SHARK 440 se pot toca anvelope in bucati de toate dimensiunile, de la particule mici pana la resturi mai mari, in functie de necesitatile clientului. Cu ajutorul diferitelor site disponibile, se poate configura un tocator in doar 10 minute.