Noutatile Bobcat la BAUMA 2022

| Aug 24, 2022 | #bobcat
Utilaje Bobcat la expo Bauma 2022

In cadrul expozitiei Bauma 2022, producatorul Bobcat va prezenta in exclusivitate numeroase produse si tehnologii inovatoare.

Expozitia va avea loc in Munchen, Germania in perioada 23-30 Octombrie 2022 si Bobcat va fi prezent la standul FN.817.

Pe durata targului Bobcat va prezenta participantilor cele mai noi incarcatoare compacte pe roti si pe senile, modelele noi de mini-excavatoare din gama 5 - 8 tone, seria R de incarcatoare telescopice dar si toata gama de echipamente pentru compactare. In completarea acestora vor fi lansate in premiera si tehnologiile echipamentelor electrice si autonome, inclusiv:

  • Noile incarcatoare compacte S86 si T86 Seria R
  • Conceptul senilelor individuale Quad Tracks - Finalist al premiilor de inovatie Bauma
  • Conceptul Bobcat T7X - Primul incarcator compact electric din lume
  • Conceptul parbrizului OLED transparent cu functie tactila

Cele mai puternice incarcatoare compacte Bobcat - Seria R S86 si T86

Noul incarcator compact Bobcat S86 Seria R si cel pe senile Bobcat T86 Seria R inlocuiesc modelele precedente din Seria M 700 si 800 si vin in completarea gamei existente de incarcatoare. Oferind un motor mai mare si o putere hidraulica marita, Bobcat S86 si T86 sunt cele mai puternice incarcatoare compacte pe care compania le-a construit pana acum. Ambele utilaje folosesc un motor Bobcat de 3.4l Stage V care genereaza o putere de 78kW (105 CP) la 2600 RPM.

Incarcatoare compacte Bobcat S86 si T86

Printre cele mai interesante imbunatatiri ale utilajelor Bobcat S86 si T86 este posibilitatea de a opta pentru trei tipuri de flux hidraulic auxiliar. Exista o configuratie standard de debit hidraulic ce ofera 87 l/min pentru aplicatii precum incarcarea si transportul materialelor sau in cazul in care se folosesc accesorii cu debit redus. Bobcat ofera, de asemenea, doua optiuni suplimentare de performanta hidraulica: prima este cea de High Flow care ofera un debit de 138 l/min si Super Flow, unica in industrie, care duce debitul auxiliar pana la 159 l/min.

Incarcator compact Bobcat T86

Noua functie Super Flow creste considerabil productivitatea accesoriilor cu pana la 20%. Aceasta vine cu un nou bloc de cuplare (cu 5 cuple rapide) pe bratul incarcatoarelor, care ajuta, de asemenea, la cresterea eficientei si performantei hidraulice auxiliare

Conceptul senilelor individuale Quad Tracks - Finalist al premiilor de inovatie Bauma

Testate in prezent pe pietele din SUA, conceptul Quad Track permite ca rotile mini-incarcatoarelor Bobcat sa fie inlocuite cu usurinta cu patru senile individuale, transformand utilajele in incarcatoare pe senile.

Inovatie Bobcat selectata in finala premiilor pentru inovatie Bauma 2022, senilele sporesc considerabil versatilitatea incarcatoarelor compacte, permitandu-le sa se adapteze cu usurinta la diferite medii. Beneficiile includ presiunea redusa la sol, tractiunea mai buna pe teren umed in comparatie cu incarcatoarele pe roti, dar si o deplasare mai lina in comparatie cu incarcatoarele compacte pe senile conventionale.

Sistem senile incarcatoare Bobcat

Solutia Bobcat Quad Track permite conversia unui mini incarcator pe roti intr-un incarcator pe senile, prin indepartarea rotilor, adaugarea unei bare de oscilatie pentru a limita oscilatia totala, si atasarea senilelor la axul existent al rotilor. Utilajul poate fi convertit usor inapoi intr-un incarcator pe roti, atunci cand se doreste.

Chiar daca tehnologia folosita pentru senilele individuale in locul rotilor este deja cunoscuta, aceasta nu a fost folosita pana acum la incarcatoarele compacte, deoarece este necesar un sistem de senile care sa poata rezista miscarilor laterale precum si celor longitudinale. Aceasta este inovatia Bobcat.

Conceptul Bobcat T7X - Primul incarcator compact electric din lume

Bobcat T7X este primul utilaj compact care abordeaza obiectivele de reducere a emisiilor si a zgomotului, impreuna cu o serie de alte dezvoltari in domeniul utilajelor complet electrice. Acumulatorul lithiu-ion de 62 kWh poate furniza energie pentru patru ore de operare continua. Acesta durata de operare este posibila datorita unui sistem de gestionare a puterii cu senzor de sarcina, care reduce automat puterea astfel incat sa nu fie mai mare decat este necesar pentru sarcina in cauza. Operatorii sunt, de asemenea, capabili sa regleze manual performanta incarcatorului pentru anumite lucrari, inclusiv modificarea vitezei de deplasare.

Incarcator Bobcat T7X electric

O alta caracteristica unica a incarcatorului compact Bobcat T7X este ca utilajul nu foloseste niciun alt lichid in afara de patru litri de antigel eco. Sistemul hidraulic conventional a fost complet inlocuit de un sistem cu cilindri electrici si motoare de antrenare electrice.

Incarcator Bobcat T7X electric

Incarcatorul compact electric Bobcat T7X are o capacitate de operare de 1374 kg si zero emisii de CO2. In cadrul expozitiei BAUMA, Bobcat va testa in continuare acest concept pentru a intelege mai bine cerintele clientilor din diferite domenii de activitate.

Conceptul parbrizului OLED transparent cu functie tactila

Conceptul de afisaj tactil transparent Bobcat a fost dezvoltat in colaborare cu LG Electronics si BSI Research si utilizeaza tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode). Acest sistem foloseste o solutie de afisare tactila transparenta, incorporata in structura de sticla a cabinei operatorului, pentru a spori productivitatea, eficienta si vizibilitatea sarcinii in cauza. Afisajul poate fi pozitionat atat pe parbrizul utilajului cat si pe geamul lateral al cabinei. Acesta va putea fi montat pe o gama larga de utilaje Bobcat de la mini-excavatoare pana la incarcatoare compacte si manipulatoare telecopice.

Parbriz digital OLED tactil Bobcat

Operatorul poate personaliza afisajul OLED cu widget-uri inteligente si aplicatii interactive, pentru a integra date relevante despre santier sau despre activitatea curenta. Acest afisaj multifunctional permite operatorului sa vizualizeze informatii vitale si datele masinii.

Parbriz digital OLED tactil Bobcat