Noutatile DOOSAN din cadrul expozitiei Bauma 2019

| Mar 18, 2019 | #excavatoare #doosan-equipment
excavatoare incarcatoare basculate doosan bauma 2019

In cadrul expozitiei dedicata utilajelor de constructii Bauma 2019, Doosan Construction Equipment a lansat o gama variata de produse. Printre acestea se numara si excavatorul de 25 de tone dedicat manipularii materialelor DX250WMH-5, excavatorul Stage V de 30 de tone DX300LC-7, noul model de 80 de tone DX800LC-5B, dar si noile dumpere articulate de 30 si 40 de tone Stage V. Pe langa aceste noutati, la standul Doosan regasim si noile incarcatoare frontale DL280-5, DL420CVT-5 si DL580-5.


DOOSAN DX250WMH-5

Printre noutatile prezentate la Bauma 2019, Doosan a lansat si excavatorul de 25 de tone DOOSAN DX250WMH-5. Acest model, bazat pe popularul excavator pe roti DX210W-5, este dedicat activitatilor din industria reciclarii si demolarii, dar si activitatilor forestiere. De asemenea, acest excavator pe roti este conceput pentru operarea cu greifer sau orice alt accesoriu de manipulare a materialelor precum deseurile metalice, solide sau lemnoase.

Excavator pe roti cu greifer reciclare Doosan DX250WMH-5

Excavator manipulator materiale demolari Doosan DX250WMH-5

Pentru a face fata cu brio oricaror activitati, DX250WMH-5 este construit cu stabilizatoare fata-spate, dar si cu un brat si un balansier special conceput pentru activitatile de manipulare a materialelor. In standard pentru acest model, Doosan ofera si cabina ce se ridica hidraulic, optiune care ofera operatorului o vizibilitate superioara a zonei de lucru. 


DOOSAN DX300LC-7

Bauma 2019 a oferit oportunitatea ideala pentru lansarea noului excavator Stage V de 30 de tone DOOSAN DX300LC-7. Aici am descoperit ca acest model ofera din combinatia ideala dintre performante ridicate, beneficii in operare si eficienta a consumului de combustibil. De asemenea, acest excavator introduce pe piata noi imbunatatiri cand vine vorba de confortul operatorului, controlul precis al utilajului, productivitate si timpi indelungati de exploatare. 



Desigur, pe langa reducerea consumului de combustibil si cresterea puterii, excavatorului DOOSAN DX300LC-7 i s-au mai adus multe imbunatatiri fata de predecesorul sau. Si pentru ca siguranta si confortul operatorului sunt foarte importante, Doosan ofera acum mai mult spatiu interior si un habitaclu conceput atent pentru a fi cat mai ergonomic. Noua cabina a excavatorului de 30 de tone ofera acum mai multe optiuni in standard ca majoritatea competitorilor, asigurand un control cat mai precis in orice aplicatie.


DOOSAN DX800LC-5B

Producatorul DOOSAN a lansat in premiera in cadrul Bauma 2019 si excavatorul de 80 de tone DX800LC-5B cu care isi extinde gama de excavatoare pe senile. Acest model ofera cea mai mare productivitate cu un consum redus de combustibil si totodata cele mai lungi perioade de operare. Drept urmare este utilajul ideal pentru activitatile de exploatare miniera, activitatile din cariere sau pentru proiectele majore de infrastructura.


Construit doar cu componente de cea mai inalta calitate, excavatorul Doosan DX800LC-5B ofera un design robust, ceea ce permite clientilor sa il opereze in orice conditii, mai ales acolo unde perioadele de stagnare a activitatii nu sunt o optiune, utilajul fiind nevoit sa lucreze fara incetare. Folosirea celor mai performante componente in toate procesele de productie ale excavatorului, special concepute pentru utilaje de acest gabarit, asigura cea mai buna putere din clasa sa, productivitatea sporita si durabilitatea necesara.


DUMPERELE DOOSAN DA30 si DA45

In urma analizei intensive a pietei, numeroaselor vizite la clienti, interviurilor cu operatorii si feedback-urilor colectate, echipa de dezvoltare a dumperelor Doosan din Norvegia a venit cu numeroase imbunatatiri de ultima generatie, prezentate in cadrul Targului Bauma 2019.

Printre cele mai importante upgrade-uri se numara o noua cabina, puntea fata care acum beneficiaza de o suspensie cu ajustare automata in functie de conditiile de operare dar si un nou sistem tandem pentru rotile din spate.



Echipa Doosan Design a conceput si un nou design exterior al basculatelor pentru ca exteriorul sa se completeze cu interiorul, respectiv cu noile propulsoare performante Stage V. Atat dumperul DA30 cat si DA40 au primit noi motoare Scania de 9 respectiv 13 l.


INCARCATOARE FRONTALE DOOSAN

In cadrul targului de la Munchen, DOOSAN a pregatit incarcatorul DL280-5 intr-o configuratie dedicata activitatilor de reciclare si management al deseurilor. Noul kit disponibil pentru acest model ("Waste kit") include protectii pentru cilindrii utilajului, noi jante, noi faruri, o noua capota a motorului, si un nou parbriz care se poate inclina pentru a fi curatat mai usor. DOOSAN DL280-5 este perfect pentru aplicatiile de management al deseurilor fiind echipat un un radiator supradimensionat si axe Heavy-Duty ce pot sustine echiparea cu anvelope pline.

De asemenea, la standul DOOSAN am putut descoperi si modelul DL420CVT-5 ce combina transmisia mecanica cu cea hidrostatica pentru a oferi o economie de combustibil de pana la 25%, dar si modelul DL580-5 ce ofera o capacitate operationala de pana la 6.4 mc, special conceput pentru cele mai dure activitati.