Dronele comerciale DOOSAN - adaptabile oricarei industrie

| Apr 18, 2019 | #doosan-equipment
drone comerciale pe hidrogen doosan

Evolutia continua a tehnologiei transforma modul in care companiile isi desfasoara activitatile si implicit si modul in care acestea isi administreaza investitiile. Printre companiile care inoveaza constant, oferind clientilor din ce in ce mai multe solutii de ultima generatie, se enumera si DOOSAN. Prin divizia Doosan Mobility Innovation (DMI), producatorul se concentreaza pe aplicatiile mobile pentru celulele de combustie cu hidrogen. Printre aceste aplicatii se enumera si dronele comerciale.

Aceasta inovatie a fost prezentata in premiera in cadrul Targului International BAUMA 2019. Cu aceasta ocazie, vizitatorii au putut descoperi cum celulele cu hidrogen, impreuna cu dronele de ultima generatie, pot revolutiona o serie de industrii.

Tehnologia celulelor de combustie cu hidrogen

Celula de combustie DOOSAN DP20 genereaza electricitate pentru drone utilizand hidrogenul, cel mai intalnit element chimic din univers. Electricitatea este generata in urma reactiei hidrogenului cu oxigenul in interiorul celulei de combustie, singurul produs secundar fiind apa (H20).

Celula de combustie cu hidrogen pentru drone comerciale DOOSAN

Oxigenul se obtine direct din atmosfera, si atata timp cat este hidrogen in rezervorul celulei de combustie, se poate genera electricitate. Aceasta solutie functioneaza ca o baterie, dar pentru ca este mult mai eficienta ofera un timp mult mai indelungat de exploatare a dronei.

In acelasi rand, tehnologia celulelor de combustie este ecologica. In urma reactiei chimice din interiorul celulei nu se elibereaza gaze periculoase sau alte substante deunatoare, ci doar apa, iar combustibilul folosit, hidrogenul, este abundent, ieftin, si sigur.



Gama de drone comerciale

Pentru a satisface cat mai multe nevoi din industrie, Doosan a lansat doua modele de drone sub marca proprie. Dronele Doosan DF20 si Doosan DT20 sunt construite in jurul celulei de combustie cu hidrogen oferind cele mai bune performante de pe piata. Astfel DF20 are o autonomie de pana la 2 ore si o capacitate de transport de pana la 5 kg, in timp ce DT20 poate zbura pana la 110 minute beneficiind de o capacitate de incarcare de pana la 2.5kg.

Drone comerciale cu celule de combustie hidrogen Doosan

In acelasi timp, Doosan a tinut cont si de dronele comerciale existente pe piata. Astfel, celula de combustie DOOSAN DP20 este compatibila si cu drona DJI M600. Folosind acest upgrade, DJI M600 are o autonomie marita de la 35-40 de minute pana la 80 minute.

Pentru a maximiza productivitatea dronelor Doosan, compania ofera o solutie Beyond Visual Line Of Sight (BVLOS) ceea ce pentru utilizatori inseamna ca au controlul dronei chiar daca aceasta nu mai este in campul vizual. Cu sistemul BVLOS, operatorii primesc date in timp real de la drona, oriunde ar fi aceasta.


Domenii de aplicare (industrii)

Solutiile Doosan sunt versatile si au foarte multe domenii de apliare. Drept urmare, cateva din domeniile in care se pot utiliza sunt:

  • Inspectia fermelor solare
  • Inspectia constructiilor
  • Monitorizarea traficului
  • Operatiuni de salvare
  • Administrarea padurilor
  • Administrarea carierelor si minelor
  • Agricultura

Inspectie turbine eoliene cu drona DoosanInspectie ferme solare cu drona DoosanInspectie in constructii cu drona DoosanAdministrare terenuri agricole cu drona DoosanAdministrare paduri cu drona DoosanOperatiuni de salvare cu drona Doosan

Pentru moment solutiile Doosan sunt disponibile doar in Statele Unite si in Asia. In Europa, echipamentele Doosan vor fi disponibile incepand cu 2020.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-ul producatorului aici.