Eliminati zgomotul din Service-ul Auto cu compresoarele Ingersoll-Rand

| May 9, 2019 | #compresoare-aer #ingersoll-rand
Compresor de aer cu surub pentru service-uri auto Ingersoll Rand

Poluarea fonica este o problema foarte des intalnita in service-urile auto. Un compresor cu piston clasic poate fi la fel de zgomotos ca o motocicleta pe autostrada. Zgomotul constant din service-ul auto poate duce la o comunicare ineficienta intre angajati. Ingersoll Rand recunoaste importanta unui mediu de lucru sigur si linistit, astfel oferind o gama completa de compresoare de aer pentru service-urile auto, ce pot alimenta eficient sculele pneumatice.

Compresoarele de aer cu surub Ingersoll Rand - silentioase ca o masina de spalat vase

Ca si in cazul unei masini sport in momentul accelerarii motorului, nivelul de zgomot creste pe masura ce turatiile cresc. Desigur, evacuarea se va auzi mai puternic datorita combustiei dar zgomotul initial pe care il veti auzi este datorat cresterii volumului de aer care este absorbit in motor. Acest lucru se intampla si in cazul unui compresor de aer cu piston. Pe masura ce pistonul se deplaseaza in sus si in jos, acesta genereaza pulsatii care deschid si inchid supapele de admisie si de evacuare, astfel generand zgomot.

Compresor de aer Ingersoll Rand pentru service auto

Spre deosebire de compresoarele cu piston, compresoarele cu surub sunt proiectate astfel incat sa furnizeze un flux constant de aer comprimat fara a genera vibratii si zgomot. De exemplu, compresorul cu surub Ingersoll Rand Seria-R 4-11 kW genereaza doar 69 decibeli (dB), echivalentul unei masini de spalat vase.

Achizitia unui compresor cu surub nu este posibila - ce puteti face?

Daca zgomotul excesiv este o problema in atelierul dumneavoastra, dar achizitia unui echipament nou nu este posibila, exista alte solutii care va pot fi de folos:

  • Relocati compresorul cu piston intr-o alta zona a atelierului.
  • Construiti o incinta in jurul compresorului pentru a atenua zgomotul.
  • Reduceti pulsatia generata de piston sau includeti o toba de esapament pentru reducerea zgomotului.

In cazul in care optati pentru achizitia unui compresor de aer cu surub, este o idee buna sa pastrati si compresorul vechi pentru o capacitate suplimentara de aer comprimat sau pentru back-up. Chiar si un compresor vechi si zgomotos poate avea un rol in atelierul dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii despre compresoarele Ingersoll Rand destinate service-urilor auto, puteti contacta echipa Ircat-CO aici.