Compresoare de aer Ingersoll Rand pentru fabricile de mobila

| Dec 6, 2018 | #ingersoll-rand
compresoare aer pentru fabrici de mobila ingersoll rand

Compresoarele de aer sunt echipamentele vitale intr-un atelier de mobila. Sunt folosite din diferite motive, precum alimentarea sculelor pneumatice sau curatarea echipamentelor, drept urmare dimensiunea lor chiar conteaza.

Atelierele de dimensiuni mari, ce folosesc in mod uzual scule pneumatice, au nevoie de compresoare de aer stationare, precum cele cu surub de la Ingersoll Rand. Aceste compresoare furnizeaza aer la o presiune ridicata si pot alimenta mai mult de doua utilaje pneumatice in acelasi timp. De exemplu, un pistol de vopsit sau un slefuitor care necesita presiuni inalte, ar fi folosite cu un compresor de aer cu surub.

Atelierele mai mici, de regula au nevoie de compresoare de aer portabile. In cazul in care folositi un pistol pneumatic pentru cuie, acesta poate fi alimentat de un compresor de aer portabil.

Cand va echipati atelierul pentru prima data, sau in cazul unui upgrade, trebuie sa luati in calcul urmatoarele aspecte:

  • Capacitatea rezervorului de aer comprimat
  • Tipul compresorului de aer: one-stage / two-stage
  • Eliminarea umezelii din interiorul liniilor de aer

Capacitatea rezervorului de aer comprimat: In functie de nevoile atelierului, se va dimensiona rezervorul de aer comprimat. Daca in prezent exista situatii in care compresorul de aer functioneaza constant, nu inseamna ca aveti nevoie de un compresor mai mare. Este posibil sa aveti nevoie de un rezervor de aer. Majoritatea compresoarelor de aer Ingersoll Rand sunt echipate cu rezervoare atat verticale cat si orizontale. Primul pas pe care trebuie sa il faceti inainte de achizitia unui compresor, este acela de a audita ce echipamente folosesc aer-ul comprimat si ce au acestea nevoie.

Tipuri de compresoare - One-Stage / Two-Stage: Diferenta dintre cele doua tipuri de compresoare consta in numarul de cicluri de compresie prin care trece aerul de la admisie pana la consum.

Compresoarele de aer intr-o singura treapta (One-Stage) sunt cunoscute si sub denumirea de compresoare cu piston. Procesul de compresie folosit intr-un astfel de compresor este:

  • Aerul este aspirat intr-un cilindru
  • Acest aer captiv in cilindru se comprima cu ajutorul unui piston la aproximativ 120psi
  • Aerul comprimat este impins intr-un rezervor, de unde este folosit ca sursa de alimentare pentru diferite echipamente pneumatice.

Un compresor in doua trepte (Two-Stage) functioneaza asemanator, in schimb, aerul deja comprimat nu ajunge intr-un rezervor. Acesta este intors in cilindru si este comprimat a doua oara pana la o presiune de 175psi.

Umezeala din interiorul liniilor de aer: Stiati ca in zilele de vara trebuie sa eliminati o cantitate mai mare de umezeala din circuitul de aer comprimat din cauza temperaturilor ridicate? Umezeala este unul dintre cei mai importanti factori care pot duce la oprirea sistemului. Umezeala excesiva poate duce la cresterea bacteriilor, ruginirea circuitului de aer, sau chiar si deteriorarea compresorului de aer. Un alt motiv pentru care trebuie sa evitam umezeala in sistemul de aer este acela ca lemnul reactioneaza cu aceaste ducand la deformari. Putem evita toate aceste probleme daca avem instalat un uscator cu refrigerare Ingersoll Rand. Uscatorul elimina umezeala si este esential pentru o solutie cu intretinere minima.