Dumper articulat DOOSAN DA30-5

| Feb 11, 2019 | #dumpere #doosan-equipment
Dumper articulat Doosan DA30-5

Cu o sarcina utila de 28 de tone, Doosan DA30-5 este conceput pentru a face fata celor mai dificile conditii regasite in aplicatiile de transport de agregate si alte materiale asemanatoare. Indiferent de aplicatie, dumperele Doosan ofera o cabina spatioasa cu un confort sporit al operatorului.

Din punct de vedere constructiv, basculantele Doosan DA30-5 ofera cea mai mare garda la sol. In acelasi timp, cuplul superior la turatii mici, puterea excelenta si tractiunea ridicata ofera cea mai buna productivitate din clasa sa de dumpere.

Dumper articulat Doosan DA30-5

Un avantaj major al dumperelor DOOSAN il constituie plasarea inelului rotativ, ce permite rotirea cabinei fata de bena, in  fata articulatiei de virare, asigurand astfel o distribuire egala a sarcinii catre rotile din fata in toate situatiile de operare, inclusiv la virarea maxima. Astfel, diferentialul va fi blocat doar in proportie de 45% asigurand transmiterea cuplului catre ambele roti frontale in toate situatiile, fara sa fie necesara o blocare complete a vreunei roti.

Distributia egala a sarcinii catre roti la basculanta Doosan DA30-5

Rotile spate de pe fiecare parte sunt montate pe cate un tandem balansier care urmareste profilul terenului si asigura astfel contactul permanent al rotilor cu solul, fara ca vreuna dintre roti sa se suspende.

Sistem tandem la rotile basculantei Doosan DA30-5

Transmisia permanenta la toate cele 6 roti, impreuna cu sistemul de tandem balansier la rotile din spate si inelul de rotire montat in fata articulatiei de virare, asigura o putere egala si sarcina uniform distribuita in tractiune ducand la performante maxime in exploatare. Deaseeni, sasiul spate beneficiaza de o pozitie coborata a centrului de greutate, imbunatatind astfel stabilitatea masinii precum si o basculare usoara si rapida a benei pentru o productivitate marita.

Transmisia ZF cu 8 viteze in fata si 4 in marsarier, conceputa special pentru basculante, combinata cu controlul Tip Tronic automat sau manual, garanteaza confort sporit al operatorului. In acelasi timp, aceasta configuratie ofera o economie de combustibil pentru fiecare aplicatie.

Dumperele Doosan DA30-5 au beneficiat de un motor Scania DC 09 cu SCR si EGR Stage IV, cu 276 kW (370 CP) la 2100 RPM. Acest propulsor este echipat cu o turbina cu geometrie variabila si cu franare electronica a motorului. Puterea superioara la turatii mici combinata cu transmisia permanenta la toate cele 6 roti (cu diferentiale cu alunecare limitata) ofera dumperelor Doosan cea mai buna tractiune din clasa lor.

Panou digital dumper Doosan DA30-5

Printre dotarile standard ale dumperului Doosan DA30-5 regasim acum un panou digital imbunatatit, ce beneficiaza de un indicator al sarcinii, indicator al inclinatiei, camera video spate, sectiune de diagnostic si multe alte functionalitati.

SPECIFICATII TEHNICE

  • Greutate operationala - 49.7 tone
  • Volum bena - 16.8 mc (fara oblon) / 17.8 mc (cu oblon)
  • Motor - Scania DC09 
  • Putere motor (ISO 3046) - 375 CP (276 kW)

Pentru mai multe informatii va invitam sa consultati resursele de mai jos sau sa ne contactati: