Cum alegem compactorul de deseuri Tana?

| Oct 11, 2018 |
Compactor pentru gropi de gunoi ecologice Tana

Administratorii depozitelor ecologice de gunoi cunosc foarte bine cantitatea care intra in depozit, dar acest lucru poate fi interpretat gresit atunci cand exista mai multe tipuri de deseuri. Cu cat cunoastem mai bine cantitatea si tipul de deseuri, cu atat vom putea alege mai bine un compactor care sa ne ofere productivitatea maxima.

Ce importanta are dimensiunea compactorului?

Greutatea operationala a compactorului determina cantitatea de deseuri pe care un compactor le poate compacta. Cu cat greutatea unui compactor este mai mare, cu ata se pot compacta mai multe deseuri dintr-o singura trecere. In cazul in care compactorul este subdimensionat, acesta nu poate procesa deseurile suficient de repede, ceea ce poate duce la oprirea intrarii deseurilor. In fiecare minut in care gunoaiele nu sunt procesate, se pierd bani din veniturile companiei.

In acelasi timp, alegerea unui compactor supradimensionat pentru groapa de gunoi va costa foarte mult. Astfel investitia nu este una rentabila si nu se vor putea maximiza veniturile depozitului de deseuri.

Cum stim care este dimensiunea ideala a compactorului?

Capacitatea teoretica a unui compactor poate fi calculata in functie de greutatea sa si de latimea tamburilor. De exemplu un compactor cu o greutate operationala de 32 de tone ar trebui utilizat pentru compactarea a 200-650 tone de deseuri pe zi. Aceasta se numeste capacitate teoretica deoarece pentru a atinge cantitatea maxima de deseuri compactate, acestea trebuie sa intre in depozit intr-un ritm constant si trebuie eliminate fazele intermediare precum raspandirea lor.

Capacitatea operationala corecta a compactorului de deseuri

Operarea unui compactor de deseuri la limitele sale superioare nu este optima. Un compactor de 32 de tone poate compacta 20-65 tone de deseuri pe ora. Se pot manipula pana la 85 de tone pe ora cand este necesar, dar functionarea continua in aceste conditii duce la o uzura accelerata, crescand astfel costurile de operare ale utilajului.

Producatorul finlandez TANA este primul care a introdus utilaje specializate pe compactarea deseurilor din depozitele ecologice. Toate utilajele TANA sunt comercializeaza in Romania de catre Ircat-CO, firma noastra oferind asistenta tehnica, piese de schimb si consumabile originale pentru toate echipamentele din gama. Va rugam sa ne contactati pentru a afla mai multe informatii.